Президент РФ, який покається за злочини перед Україною, відкриє нову сторінку стосунків між державами, - Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що той президент Росії, який покається за злочини його держави проти України, перезавантажить стосунки між країнами

Про це Кулеба заявив в інтерв’ю газеті "День".

Дипломат зауважив, що Росія — це травма України, тому що з РФ пов’язаний найгірший історичний досвід незалежної України.

Він додав, що українське суспільство не спробує спокійно відповісти на запитання, а як взагалі нам жити з таким сусідом, наші позиції залишатимуться ослабленими, бо тактична мета - це завершити війну з Росією і повернути мир в Україну.

Читайте також: Кулеба назвав причини для РФ вивести війська з Донбасу

"Я не хочу, до речі, щоб Росія сама зробила це. Бо вона сама може це зробити лише на своїх умовах. Я хочу, щоб Україна тут займала лідерську позицію. Але навіть після припинення війни Росія не стане білою та пухнастою. Тому потрібно розуміти, як нам жити з Російською Федерацією, з такою, якою вона є, з тими установками ідеологічними, які в неї є… Ми можемо нескінченно "мочити" одне одного, це відповідає українським політичним і суспільним традиціям, але виграватиме від цього не Україна. Виграватиме від цього і гонитви одне за одним тільки РФ", – вважає Кулеба.

Читайте також: Розрив України з "російським світом" остаточний, - Кулеба

Коментуючи свою заяву, що настане момент, коли російський президент приїде до України і схилить голову перед монументом героям АТО чи ООС, дипломат зауважив, що такий візит обов’язково буде.

"Це мета: що президент Росії, який покається за злочини його держави проти України, відкриє нову сторінку взаємин між нашими країнами", - переконаний Кулеба.

За його словами, одним із стратегічних завдань - це роз’єднання у свідомості західних партнерів Росії та України на всіх рівнях.

"Це дві окремі країни з різними траєкторіями. Достатньо, щоб вони одне в одного не стріляли. Це дійсно мета. А всім має бути очевидно, що ми розійшлися і рухаємось за різними траєкторіями розвитку, попри сусідство і певні історичні зв’язки", - підсумував Кулеба.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb