"Контракт, який неможливо виконати": експерт про три Ан-178 для армії. ОНОВЛЕНО

За словами експерта, "Антонов" змушують збудувати три літака у мінімальній комплектації, а гроші підприємство має знайти самостійно

Про це заявив військовий експерт та оглядач, автор та власник Defence Blog Ділан Малясов у Facebook.

"Офіс президента поширив анонс і прес реліз про контракт на нові Ан-178, але в реальності виявилося, що президент знову виступив у ролі весільного генерала і ніякого твердого контракту немає, а підписаний лише якийсь меморандум (напевно вже тисячний меморандум) з планом дій, в якому зазначено про подальше продовження робіт із закупівлі трьох нових Ан-178", - відзначив Малясов.

Він зауважив, що в новому "меморандумі про контракт" військові урізали вартість бортів, що призвело до їх обнулення по комплектації. 

Читайте також: Міноборони та ДП "Антонов" підписали меморандум про співпрацю: перше замовлення - три літаки Ан-178

"Тобто літаки будуть представляти із себе звичайні транспортники з розширеним функціоналом замість просунутої військово-транспортної версії з додатковим спеціальним обладнання для транспортування і десантування вантажу, навігації, систем автоматичного виходу на задані точки десантування та забезпечення штурмових операцій в темний час доби. Ні про який аналог C-390 (військовий транспортник від бразильського концерну Embraer, - Ред.) або ж С-130J (транспортник США від Lockheed Martin, - Ред.) навіть мови не йде", - пояснив експерт.

За словами фахівця, військові заявили, що у них немає грошей, але "Антонов" змушують дати три нових борти в мінімальній комплектації по меморандуму щодо контракту за який вони не знають, коли розрахуються і під який будуть взяті кредитні гроші під держгарантії, що в свою чергу забезпечуватимуться майном самого підприємства. Малясов зауважив, що в рамках реформи концерну "Укроборонпром" найближчим часом буде передано в нове авіаційне підприємство, що буде створено на його базі.

ОНОВЛЕНО

Пізніше експерт заявив, що на "Антонові" такі підтвердили наявність контракту на три літаки Ан-178 для армії

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо