Щодоби збували близько 50 тис. доз: поліція ліквідувала понад сотню інтернет-магазинів з продажу наркотиків

Правоохоронці ліквідували більше сотні інтернет-магазинів з продажу наркотиків через які щодоби збували близько 50 тис. доз наркотиків

Про це повідомляє пресслужба НПУ.

"Нацполіція провела масштабну спецоперацію для ліквідації понад 100 інтернет-магазинів продажу наркотиків", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що протягом тижня співробітники поліції перекрили два міжнародних канали надходження наркотиків в Україну і припинили діяльність трьох потужних нарколабораторій.

"Було проведено ретельний аналіз каналів збуту наркотиків через Інтернет, зокрема в закритій частині - "DarkNet", - йдеться в повідомленні.

Поліцейські встановили власників понад 100 інтернет-ресурсів, які були пов'язані між собою. Вони були "постійними клієнтами" трьох оптовиків, один з яких знаходився у топі рейтингу "DarkNet".

"Таким чином правоохоронці не дали потрапити на "чорний" ринок понад 20 кг Альфа PVP, близько 8 кг амфетаміну, понад 4 кг канабісу, близько тисячі таблеток "екстазі", - зазначили у Нацполції.

Повідомляється, що в цілому - це понад 120 тисяч доз наркотику. З незаконного обігу вилучено 200 літрів психотропу в рідкому вигляді, рослини конопель і 110 літрів прекурсорів, що використовуються для виготовлення психотропних речовин.

Вартість вилученого за цінами "чорного" ринку становить близько $50 млн грн.

Крім того, правоохоронці вилучили $113 тис., 158 тис. грн, зброю, гаджети, чорнові записи, а також шість автомобілів.

Слідство вже встановило 50 осіб, пов'язаних з діяльністю ліквідованих наркомагазинів.

"Зараз тринадцяти з них вже повідомлено про підозру, десяти суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави в розмірі від 143 тис. грн до 2,1 млн грн, ще трьом - домашній арешт", - заявили в поліції.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb