В "ДНР" посадили на підвал організатора псевдореферендуму з Росії: звинувачують у шпигунстві на Україну, - Казанський

На непідконтрольній Україні території ОРДО терористи "ДНР" затримали організатора псевдореферендуму 2014 року, громадянина РФ Романа Манекіна

Про це член української делегації у ТКГ, журналіст Денис Казанський написав у Facebook.

"Буденна новина з ОРДЛО. Одного з найактивніших учасників так званої "російської весни" в Донецьку, громадянина РФ Романа Манекіна оголосили українським шпигуном і посадили на підвал соратники по боротьбі за русскій мір", - зазначив Казанський.

Журналіст розповів, що Манекін приїхав на окуповані території з Росії в 2014-му, щоб займатися організацією "референдуму ДНР".

"З ентузіазмом своїми руками будував "народну республіку". І ось побудував ... На підвал його садять вже втретє. Перші два рази проводили "виховні бесіди" - ламали ногу, ребра, але потім відпускали. Тепер же, судячи з усього, посадили вже з кінцями. За важкими звинуваченням у шпигунстві на користь України. Що особливо смішно, адже Манекін є фанатичним українофобом, і Україну ненавидить - це важливо пам'ятати, а то ще зроблять з цього персонажа мученика і включать в списки на обмін", - прокоментував журналіст.

Читайте також: Фінансували "ДНР": СБУ блокувала постачання ліків на окуповані території

"Проживаючи в Донецьку, Манекін був незадоволений тим свавіллям, що там відбувається  і критикував дії угруповання Дениса Пушиліна. Мовляв, не за те вставав Донбас навесні 2014 року, щоб шахрай з МММ в результаті все віджав. Звичайно ж, це не могло тривати нескінченно. Переконавшись, що "виховні бесіди" не допомагають, Манекіна закрили остаточно. І тепер він в черговий раз зможе оцінити красу ГУЛАГу, який сам же і допомагав побудувати для жителів Донбасу", - додав Денис Казанський.

Читайте також: На Донеччині депутатку Лиманської міськради засудили до п’яти років за організацію "референдуму"

За словами представника України в ТКГ ця історія примітна тим, що наочно показує, чому не мають сенсу заклики окремих українських діячів до діалогу з "суспільством в ОРДЛО", як і інші "консультативні ради".

"Немає в ОРДЛО ніякої думки, крім того, що дозволено Росією і її намісниками. Немає ніяких громадських діячів, і громадянського суспільства теж немає. Всі, хто проти "генеральної лінії", або вмирають, або відправляються на підвал. Навіть своїх вони не шкодують", - констатував журналіст.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо