Зеленський ратифікував угоду про партнерство між Україною та Британією

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Великою Британією

Відповідні дані оприлюднені на сайті Верховної Ради.

Так, статус проєкту закону "Про ратифікацію Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії" зазначений як "повернуто із підписом президента".

У пояснювальній записці зазначається, що угода необхідна для формування якісно нової правової основи відносин між Україною та Сполученим королівством.

Передбачається лібералізація двосторонньої торгівлі на рівні не нижчому, ніж на сьогодні встановлений режимом поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі відповідно до угоди про асоціацію.

Також передбачено поступове створення зони вільної торгівлі між Україною та Великою Британією відповідно до погоджених графіків скасування ввізного мита.

У документі зазначається, що встановлюються безмитні тарифні квоти Великої Британії для 36 видів товарів, при цьому по чотирьох видах буде встановлено додаткові обсяги. Своєю чергою Україна має встановити тарифні квоти для трьох видів товарів та передбачити додаткові обсяги для ще двох.

Повідомляється, що прийняття закону не призведе до додаткових фінансових та матеріальних витрат з державного бюджету.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb