Байден має намір задіяти закон військового часу для прискорення вакцинації від коронавірусу

Обраний президент США Джо Байден повідомив, що має намір задіяти закон військового часу для того, щоб прискорити вакцинацію від коронавірусу

Про це він заявив в ході виступу в Вілмінгтоні (штат Делавер), повідомляє CNN.

"Після присяги я використаю свої повноваження відповідно до закону про оборонне виробництво і накажу приватній промисловості прискорити виробництво матеріалів, необхідних для вакцин, а також засобів захисту", — сказав він.

Байден заявив, що "не пошкодує зусиль, щоб забезпечити вакцинацію людей", щойно він вступить на посаду.

"Я хочу переконатися, що до кінця перших 100 днів (перебування на посаді президента США — ред) було зроблено 100 мільйонів уколів", — заявив Байден.

Він підкреслив, що для реалізації його амбіцій потрібно в п’ять-шість разів збільшити кількість вакцинацій на день.

"Конгрес надає фінансування, ми зможемо досягти цієї неймовірної мети. Буде необхідне збільшення в п’ять-шість разів у порівнянні з нинішніми темпами, до 1 мільйона щеплень в день … Але навіть з цим поліпшенням будуть потрібні місяці, щоб вакцинувати більшість населення Сполучених Штатів", — сказав Байден.

Читайте також: Прем’єр Албанії вимагає вибачень від посольства РФ через ідею вакцинування албанців "Спутник V"

Ухвалений у 1950 році закон про військове виробництво дозволяє федеральному уряду США де-факто примусити приватні компанії до роботи на державу в екстрених випадках. Закон уже раніше був задіяний чинним американським президентом Дональдом Трампом на початку епідемії.

Згідно даним американського університету Джонса Хопкінса, станом на 29 грудня в США зареєстровано понад 19,5 млн випадків зараження коронавірусом, 338 тисяч з яких виявилися летальними.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb