Марченко назвав суму, яку Україна може отримати від МВФ у разі успішного завершення місії

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, у разі успішних переговорів з Міжнародним валютним фондом в рамках місії, Україна початково зможе отримати $700 млн

Про це міністр фінансів Сергій Марченко сказав в інтерв'ю ТСН.

"Перший транш на $2,1 млрд ми отримали в червні. Ще мало б надійти два транші по $700 млн цього року. Вони перенесені на наступний рік. Тому початково ідеться про $700 млн, які зможемо отримати після перегляду програми, її погодження на рівні місії і менеджменту МВФ", - сказав Марченко.

За його словами, хоча Україна потребує коштів МВФ, не менш важливою є довіра до держави як до партнера. 

"Нам важливо бути в цій програмі, сумлінно виконувати взяті на себе зобов'язання і зберегти довірливі відносини. Тому у процесі перемовин робимо кроки, які наближають нас до траншу", - зауважив міністр.

Він також додав, що Україна виконала всі маркери співпраці з МВФ, які стосувалися урядових заходів. Зокрема, мова йде про ринкове тарифоутворення, трансформація податкової та митної служб, врегулювання проблемних кредитів державних банків тощо.

Водночас, Марченко зауважив, що серед таких маркерів є й заходи щодо антикорупції, реформи судової системи, які лишаються актуальними, але не залежать лише від Мінфіну. Він наголосив, що в МВФ найбільше наголошують на реалізації саме цих заходів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb