Москва розширила список британських чиновників, яким заборонили в'їзд до РФ

Росія розширила список британських чиновників, яким заборонено в'їзд до країни, у відповідь на британські санкції, запроваджені у зв'язку з отруєнням опозиційного політика Олексія Навального

Про це заявили в МЗС РФ.

До Міністерства закордонних справ Росії викликали посла Великої Британії в РФ Дебору Броннерт і вручили їй ноту, в якій ідеться, що у відповідь на запровадження в жовтні "неприйнятних і необґрунтованих обмежувальних заходів щодо громадян Російської Федерації під приводом їх уявної причетності до інциденту з Навальним" Росія прийняла рішення про розширення списку британців, яким закрито в'їзд.

"До нього увійшли ті, хто причетний до нагнітання антиросійської санкційної активності", - повідомили в МЗС РФ, не уточнивши імена.

У листопаді Росія вже закрила в'їзд 25 громадянам Великої Британії з тієї самої причини.

Читайте також: Слідком РФ відкрив кримінальну справу на Навального

Велика Британія 6 липня оголосила про запровадження персональних санкцій щодо 25 громадян РФ, яких Лондон вважає причетними до порушення прав людини. Їх запроваджено в рамках так званої "поправки Магнітського" до закону про санкції і боротьбу з відмиванням коштів, яка була схвалена Палатою громад британського парламенту в травні 2018 року.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb