МОЗ обговорило з представником AstraZeneca логістику та терміни поставки вакцин проти коронавірусу, - Степанов

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов обговорив із компанією AstraZeneca терміни та логістику постачання вакцини проти COVID-19 в Україну

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Зазначається, що Степанов провів переговори з виконавчим директором із міжнародних та урядових питань компанії AstraZeneca Алеком ван Гелдером.

Так, сторони обговорили передконтрактні умови, а також терміни та логістику постачання вакцини проти COVID-19 в Україну.

"Протягом декількох місяців МОЗ України налагоджує активну та ефективну комунікацію з головним офісом компанії "AstraZeneca". Сьогодні ми вже обговорили логістику та терміни поставки вакцин проти COVID-19 компанії "AstraZeneca" в Україну. Наша держава повністю готова до прийому вакцин, у нас повністю розроблено план вакцинації населення", - зазначив Степанов.

Як повідомляється, 30 грудня вакцина "AstraZeneca" була схвалена для використання у Великій Британії. Перші щеплення жителям країни будуть проведені вже в наступний понеділок.

У МОЗ зауважили, що зі свого боку виконавчий директор із міжнародних та урядових питань компанії "AstraZeneca" наголосив на готовності до активної співпраці з Україною.

"Ми дякуємо Міністерству охорони здоров’я України за послідовність та відкритість. Наразі ми будемо опрацьовувати варіанти поставки вакцин в Україну у найближчі терміни", - додав Алек ван Гелдер.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb