Микитась не з'явився на обрання собі запобіжного заходу

30 грудня екснардеп та фігурант справи Татарова, який свідчив проти заступника голови ОП, не з'явився на слухання суду щодо обрання йому запобіжного заходу за підозрою у викраденні людини та вимаганні грошей

Про це повдомляє прес-служба Нацполіції. 

"Судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Максиму Микитасю перенесено у зв’язку з його ухиленням від отримання повістки", - заявили в поліції.

У відомстві зазначили, що екснардеп та його адвокат не відповідають на телефонні дзвінки.

За словами дружини підозрюваного, Микитася немає вдома, однак за даними щодо місцезнаходження електронного браслета, який було застосовано до фігуранта на термін домашнього арешту, його координати відповідають місцю проживання підозрюваного.

"Правоохоронці не змогли зв’язатися із підозрюваним телефоном, оскільки мобільний номер, який він надав для співпраці зі слідством, не відповідає. Окрім того, під час обшуків та при оголошенні підозри інтереси фігуранта представляли двоє захисників: під час спілкування один із них повідомив, що більше не представляє його інтереси, інший – на телефонні дзвінки не відповідає", - додали в поліції.

Читайте також: Микитасю повідомили про підозру в замовленні викрадення людини

Поліцейські 30 грудня прибули до місця проживання фігуранта, однак, за словами дружини, підозрюваного вдома немає. Перевірити цю інформацію правоохоронці не мають можливості, адже підстав для примусової перевірки помешкання у них немає.

"Однак, згідно із офіційними даними щодо місцезнаходження електронного браслета, який було застосовано до фігуранта на термін домашнього арешту, його координати відповідають місцю проживання підозрюваного, що свідчить про його ухилення від отримання повістки суду для прибуття на розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу". - додали в Нацполіції.

В поліції наголосили, що судове засідання щодо обрання Микитасю запобіжного заходу слідчим суддею перенесено на 17:30. Воно відбудеться у Шевченківському суді міста Києва за адресою: вулиця Дегтярівська, 31-А.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо