Очільники ЄС підписали угоду про відносини з Британією після Brexit

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн і очільник Європейської ради Шарль Мішель підписали угоду про співпрацю з Великою Британією після перехідного періоду Brexit

Про це повідомляється на сайті Європейської ради.

Торговельну угоду між ЄС і Британією буде доставлено в Лондон для підписання прем'єр-міністром Борисом Джонсоном, після чого вона буде тимчасово застосована з 1 січня 2021 року.

За словами голови Європейської ради, угода про вільну торгівлю між ЄС і Британією повністю захищає ключові інтереси Європейського Союзу.

"Угода, яку ми сьогодні підписали, є результатом місяців напружених переговорів, в яких Європейський Союз продемонстрував безпрецедентний рівень єдності", — наголосив Мішель.

Очікується, що сьогодні в Палаті громад і в Палаті лордів парламенту Великої Британії пройде голосування щодо законопроєкту про введення в дію торговельної угоди.

Угода буде розглянута Європейським парламентом і Європейською радою, перш ніж буде ратифікована Європейським Союзом.

24 грудня Велика Британія і Євросоюз узгодили історичну угоду про торговельні відносини після завершення перехідного періоду Brexit.

31 грудня 2020 року Велика Британія виходить з єдиного ринку з ЄС, і Британія увійде в групу третіх країн для ЄС.

Застосування угоди дозволить продовжити безмитну торгівлю з Великою Британією після того, як вона покине єдиний ринок ЄС після Нового року.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb