Прокурор Венедіктової відкликав клопотання підозрюваному в отриманні хабаря від Татарова Дубоносу, - ЦПК

Прокурор Грицан, який просив ВАКС не призначати заступнику голови ОП Олегу Татарову запобіжний захід, також відкликав клопотання попередніх прокурорів, яких змінила генпрокурор, щодо запобіжного заходу фігуранту Дубоносу

Про це повідомив юрист Центру протидії корупції Вадим Валько у Facebook.

"Той самий прокурор Венедіктової Грицан А.А. щойно відкликав клопотання про запобіжний захід заступнику директора ДНДЕКЦ Костянтину Дубоносу", - зазначив Валько у дописі щодо засідання Вищого антикорупційного суду у справі квартир для Нацгвардії.

Він нагадав, що Дубонос за версією НАБУ і САП підозрюється у отриманні хабаря в якості паркомісця від Татарова і Микитася.

"Прокурор Грицан каже, що обставини, які б свідчили про вплив Дубоноса на експертку не встановлено і це може свідчити про наявність в його діях ознак іншого (менш тяжкого) кримінального правопорушення (зловживання впливу), а не отримання хабара", - пояснив він.

За його словами, прокурор заявив, що не може підтвердити обгрунтованість пред'явленої САП і НАБУ підозри , як і по Татарову, бо не знайомий із всіма матеріалами. Ті ж матеріали, з якими він знайомий, викликають у нього сумніви в обгрунтованості.

Читайте також: Прокурори відкликали вимогу арештувати Татарова, ВАКС задовольнив клопотання

Водночас, Валько наголосив, що раніше ВАКС вже визначав, що підозра Дубоносу обгрунтована, бо призначав тримання під вартою із можливістю внесення 1 млн 51 тис. грн застави.

"Пізніше це рішення було скасовано по формальній причині: через те, що Венедіктова вночі змінила групу прокурорів і прокурор на засіданні вже не входив у групу і був неуповноважним. Хоча ні він, ні захист, ні суд під час засідання про це навіть не знали", - додав юрист.

Після розгляду клопотання в нарадчій кімнаті, судді ВАКС вирішили відмовити прокурору у поверненні клопотання про обрання запобіжного заходу