"Глава Криму" Аксьонов: опріснення води на півострові стане можливим через кілька років

Підконтрольний Кремлю “глава Криму” Сергій Аксьонов стверджує, що опріснення води для півострова стане можливим після кількох років роботи у цьому напрямку

Про це він сказав в інтерв'ю провладному кримському телеканалу «Миллет», повідомляють Крим.Реалії.

“Головне – визначити, якої якості вода, можливість її подачі, наскільки в ній присутні мінерали, чи потрібно буде її додатково очищувати. Якщо це чиста прісна вода – там усі питання знімаються, тоді ми її зможемо подавати в Північно-Кримський канал і, з точки зору перепаду висот, подавати цю воду у напрямку Джанкоя, Красноперекопська, Армянська на північ Криму. Якщо додаткове очищення вимагатиметься – тоді потрібні інші технологічні рішення. Навіть при всій швидкості робіт і мобілізації, ці роботи все одно займуть кілька років як мінімум”, – повідомив Аксьонов.

При цьому він знову повторив, що опріснення води – єдиний гарантований вихід для Криму.

“Насправді будемо опріснювати воду. Гарантоване джерело може бути тільки з урахуванням опріснення. Роботи вже ведуться на Азовському морі, і ми узгодили з віцепремєром Маратом Хуснулліним цю позицію, і вже розпочали компанії, які уповноважені, компетентно до цієї роботи. Відповідно, ми в січні вже будемо розуміти конкретні терміни, наскільки це можливо швидко зробити”, – підкреслив він.

Читайте також: У Криму цілодобово шукають воду, - віцепрем'єр Росії

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb