"Зробимо тему Криму пекельною для Росії": Кулеба про платформу з деокупації півострову

Очільник МЗС Дмитро Кулеба заявив, що в Росії "дуже нервово" реагують на ініційовану Україною "Кримську платформу" для деокупації півострова

Про це він заявив у інтерв'ю ТСН.

"Тема Криму має бути пекельною темою для Росії, а не священною, і ми її такою зробимо. Ми вже багато для цього зробили. Вони це знають, їм пече. Я з різних джерел отримую інформацію про те, як вони нервово реагують на цю ініціативу", - зазначив міністр.

Він висловив думка, що підтримка Кримської платформи іншими країнами лежить в площині трьох виборів: політичного, юридичного і морального.

Читайте також: Перший саміт платформи з деокупації Криму відбудеться у травні 2021 року, - Кулеба

"Не можна не підтримати країну, яка намагається зупинити безпрецедентну спробу незаконної анексії своєї території в Європі. Це безпрецедентний кейс. Всі двісті відсотків правди на нашому боці з усіх точок зору", - сказав Кулеба.

Читайте також: "Зафіксує, що РФ - агресор": на першому саміті "Кримської платформи" ухвалять відкриту декларацію, - Джеппар

Міністр заявив, що платформу позитивно сприймають і українці, і міжнародні партнери.

"Ми бачимо підтримку Кримської платформи в українському суспільстві. Нещодавно Центр "Нова Європа" зробив опитування, де ця цифра проявилася дуже очевидно. Я задоволений динамікою позитивного сприйняття Кримської платформи міжнародними партнерами", - підсумував Кулеба.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb