Зеленський підписав закон щодо уточнення правил оподаткування контрольованих іноземних компаній

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №117-ІХ про внесення змін до Податкового кодексу, який уточнює правила оподаткування контрольованих іноземних компаній

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Згідно з повідомленням, документ деталізує механізми реалізації обмежень щодо запобігання ухиленню від оподаткування, визначає чіткі та зрозумілі правила оподаткування контрольованих іноземних компаній, а також передбачає надання платникам податків достатньо часу для збору необхідної для декларування інформації.

Крім того, закон вносить зміни у податкове законодавство, які уточнюють деякі положення трансфертного ціноутворення, а також уточнює підстави припинення адміністративного арешту. Документ містить положення щодо коригування фінансового результату до оподаткування щодо операцій, які не мають ділової мети, уточнює особливості справляння акцизного податку та особливості оподаткування прибутку контрольованої іноземної компанії.

"Таким чином забезпечується зменшення навантаження на бізнес щодо сплати податків та створюються механізми для залучення нових інвестицій, виведення економіки з тіні, що приведе до збільшення доходів як державного, так і місцевих бюджетів", - зазначили у пресслужбі.

У пресслужбі додали, що ухвалення закону було зумовлене складною ситуацією внаслідок пандемії COVID-19 та запровадження обмежувальних заходів, пов'язаних з її поширенням.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb