Зеленський внесе законопроєкт про посилення відповідальності за брехню в е-деклараціях, - РНБО

Президент Володимир Зеленський внесе до Верховної Ради законопроєкт, який передбачатиме посилення відповідальності за недостовірне декларування

Про це повідомляє пресслужба РНБО.

"Зеленський наголосив, що потрібно посилити відповідальність за декларування недостовірної інформації та неподання декларації особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Саме на це спрямований відповідний законопроект... щодо вдосконалення такої відповідальності, який був схвалений на засіданні РНБО та після доопрацювання буде внесений президентом до Верховної Ради як невідкладний", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Зеленський підписав закон щодо відновлення діяльності НАЗК

Підтримку документу висловили секретар РНБО Олексій Данілов та голова комітету Верховної Ради з питань правової політики Андрій Костін.

"Має бути відновлена не лише кримінальна відповідальність, а й відповідне покарання за те, що особа не задекларувала якісь свої статки й це було зроблено умисно і в значній сумі. РНБОУ підтримала позицію президента щодо відновлення позбавлення волі за недекларування і за недостовірні відомості в електронних деклараціях", – сказав Костін.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb