Білоруська опозиція наразі беззахисна. Попереду тисячі політв'язнів, - політолог Павло Усов

Противники самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка не мають чим убезпечити людей від жорстокості силовиків

Про це керівник Центру політичного аналізу і прогнозів (Варшава), політолог Павло Усов заявив в етері програми "Студія Захід з Антоном Борковським" на Еспресо.TV.

"Усе впирається в питання "А що далі?". Люди вийшли. І що вони робитимуть? Знову ходитимуть? Знову квіти даруватимуть й обійматимуться з внутрішніми військами? Які дії далі? Поки що ніхто не дозрів для того щоб визначити, які будуть дії після того, як знову в Мінську або в обласних містах на вулиці вийдуть тисячі людей", - зазначив експерт.

Читайте такожОзброєна травматом прессекретарка Лукашенка Наталія Ейсмонт разом з "тітушками" ходила "полювати" на протестувальників та заборонену національну символіку. АУДІО, ВІДЕО

На його думку, білоруській опозиції "необхідний чіткий сценарій впливу на силовиків, протистояння за фактом реалізації стратегії України в 2014 році", що Усов вважає малоймовірним.

"Процес "зачистки" триватиме протягом найближчих двох місяців - напередодні "Всебілоруських народних зборів". Тому що Лукашенко хоче провести ці "збори" у мертвій тиші, тобто фактично в ситуації, коли терор поглине все суспільство. Й існує великий сумнів щодо того, чи вдасться знову мобілізувати суспільство до протестів вже навесні 2021 року. Після такої тотальної "зачистки", я гадаю, що ми матимемо справу з тисячами політичних в'язнів у Білорусі, фактично з величезними штрафами, з тиском, якого ніколи ніде не було на пострадянському просторі, крім Чечні, Туркменістану та Узбекистану. Влада також прагнутиме того, щоб люди масово виїздили за кордон, хоча й кордони закрили", - пояснив Павло Усов.

 

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb