Глава ОАСК Вовк не ходить на допити, користуючись правом не свідчити проти себе, - САП

В.о голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук поскаржився на відмову очільника Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка свідчити

Зміст

Про це він заявив у інтерв'ю Бабелю.

"Вовк нахабно поводиться. Він не хотів давати свідчення і не дає їх - посилається на 63-ю статтю (дозволяє не свідчити проти себе) Конституції. Прокурори намагалися через суд застосувати привід, але судді відмовили", - розповів Грищук.

Читайте також: НАБУ вручило Вовку повістку про виклик до ВАКС

Він додав, що НАБУ попросило генерального прокурора продовжити строки досудового розслідування.

  • Нагадаємо, 17 липня 2020 року детективи НАБУ повідомили про підозру в "створенні злочинної організації і захопленні влади" голові Окружного адміністративного суду міста Києва Павлу Вовку, його заступнику та ще п'яти суддям цього суду, а також голові Державної судової адміністрації України Зеновію Холоднюку. 
  • Детективи НАБУ направили генпрокурору проєкти клопотань до Вищої ради правосуддя про надання дозволу на затримання підозрюваних суддів Окружного адміністративного суду Києва.
  • Голова ОАСК Павло Вовк заявив, що клопотання НАБУ до генпрокурора - маніпуляція, а він та інші судді чисті перед законом.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb