З 2021 року скасовують пільги на електроенергію для споживачів, які проживають у 30-кілометровій зоні від АЕС

З початку 2021 року скасовують пільги на електроенергію для мешканців, які проживають у 30-кілометровій зоні від атомних електростанцій. Про це своїх клієнтів повідомляють і постачальники послуг. Новина обурила мешканців Нікополя і Марганця, що на Дніпропетровищині. Ці міста сусідять із Запорізькою АЕС

Ставлення мешканців міста Марганця до таких нововведень прокоментувала представниця громади, екоактивістка Юлія Бонд в етері програми “Про гроші з Олександром Морщавкою” на Еспресо.TV:

“Люди дуже обурені, тому що 90% жителів міста Марганець опалюють будинки за рахунок електроенергії, оскільки це було введено примусово міськрадою кілька років тому. Зараз у нас монополія – один постачальник, і ми повинні платити за такою ціною. За умов скасування пільг, кожній сім’ї з 4-х осіб доведеться заплатити додаткову 1000 грн кожного місяця”. 

На запитання Морщавки, чи зверталася громада до місцевої влади, пані Бонд відповіла: “Так, ми зверталися до міського голови для захисту порушених прав і звертаємося до народного депутата Верховної Ради. І ми вимагаємо, щоб народний депутат нашого округу вжив заходи з метою скасування цієї постанови”.

Активістка зауважила, що знижка для мешканців 30-кілометрової зони навколо АЕС складала 30%, адже люди ризикують власним здоров’ям, оскільки живуть поблизу найбільшої у Європі атомної електростанції.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb