Базовий догляд за волоссям: що радять експерти

Волосся можуть виглядати розкішно, що б ви з ними не робили. Секрет – в правильному і регулярному догляді

Новина публікується на правах реклами.

Без нього навіть нефарбовані волосся, які не піддаються укладанню феном, праскою та іншими засобами стайлінгу, поступово втрачають сяйво і силу. Не обов'язково бути б'юті-гуру, досить знати лише кілька простих правил, щоб зберегти силу і красу волосся.

 

1. Правильний шампунь — запорука успішного догляду

Вибирайте шампунь відповідно до типу волосся. Прості істини актуальні як ніколи. На шампунях (як і на всіх інших засобах) не дарма вказані тип волосся і проблеми, які вони вирішують. Перед покупкою зверніть увагу на склад і прочитайте про компоненти, якщо не довіряєте виробнику. Завдяки інтернету це можна зробити прямо в магазині за допомогою смартфону.

Сьогодні особливою популярністю користуються органічні шампуні без сульфатів і силіконів. Перший час волосся може виглядати не кращим чином, якщо до цього ви віддавали перевагу іншим продуктам. Це пов'язано з тим, що природні компоненти вимивають з кутикули всю хімію, що дає гладкість, і починають доглядати за волоссям "з нуля".

Якщо ви захоплюєтеся стайлінгом, мінімум раз на тиждень вам доведеться мити голову сульфатним шампунем. Справа в тому, що тільки сульфати здатні ретельно вимити з волосся залишки укладань.

2. Додаткові засоби для різного типу волосся.

Стандартний дует для базового догляду після миття голови – кондиціонер і маска. Їх теж потрібно вибирати відповідно до типу волосся. В цілому функції кондиціонера зводяться до розгладження лусочок і зволоженню, маска ж призначена для живлення і відновлення. Зокрема ж передбачають безліч варіантів для вирішення тих чи інших завдань: наприклад, спрей проти випадіння волосся або маска для густоти волосся бренду Kerastase в EVA, бальзами з відтінками, сироватки для зміцнення і багато іншого.

Враховуйте довжину, довге волосся апріорі вимагає більше догляду, ніж короткі. Вони сильніше схильні до наслідків регулярних укладок, виснаження, сухості і розшарування. Якщо у вас довге волосся, намагайтеся не обтяжувати їх біля коріння і ретельно доглядайте за кінчиками за допомогою масок, сироваток і масел.

3. Безпечне укладання з термозахистом

Нанесення термозахисних засобів перед укладанням рятує від пошкоджень, сухості і допомагає зберегти природне сяйво. Пам'ятайте важливе правило: термозахист наносите на вологе волосся і розподіляйте по всій довжині гребінцем, а праску для випрямлення використовуйте тільки на сухому волоссі. При гарячому укладанні не користуйтеся металевими гребінцями і шпильками, щоб виключити додаткове навантаження на волосся.

4. Своєчасний і регулярний відпочинок від стайлінгу

Нашому волоссю часом потрібно перепочити від укладань і термоприладів. Ефективний догляд — це теж навантаження, хоч і корисне. Чим частіше і довше ви користуєтеся стайлінгом, тим щедрішим миєте волосся засобами для догляду. Так можна і перестаратися. Хоча б на кілька днів (краще до тижня) в місяць залишайте на полиці пінку і лак і розчісуйтесь без фену, прасування та плойки.

У базовому догляді за волоссям немає нічого складного. Хіба що доведеться заглянути в Google і почитати про компоненти, але на цьому все. Виконання перерахованих рекомендацій вже буде досить, щоб підтримувати здоров'я і красу волосся. Також не забувайте про збалансоване харчування і корисні елементи, зокрема поліненасичені жирні кислоти омега-3 і вітаміни групи B.