Трамп доручив ввести Нацгвардію до Вашингтона

На тлі заворушень у США президент Дональд Трамп доручив ввести Національну гвардію до Вашингтона

Також діючий президент США Дональд Трамп закликав усіх, хто перебуває у будівлі Конгресу, куди увірвалися його прихильники, поводитися мирно.

"Я прошу всіх у Капітолії США зберігати мир. Жодного насильства! Пам’ятайте, ми - партія правопорядку і наших великих чоловіків і жінок у блакитному (правоохоронців – ред.). Дякую!".

Водночас Білий дім заявив, що війська Національної гвардії разом з іншими федеральними службами охорони прямують до Капітолію, щоб допомогти припинити непорядки.

Про це у Twitter повідомила прес-секретар Білого дому Кейлі МакЕнані.

За її словами, Трамп доручив направити Національну гвардію та інші федеральні служби.

"Ми повторюємо заклики президента Трампа проти насильства і до збереження миру", - додала прес-секретар Білого дому.

Як пише CNN, після того, як протестувальники прорвалися до Конгресу, було мобілізовано всю Національну гвардію округу Колумбія.

"Гвардія округу Колумбія була мобілізована для підтримки федеральних правоохоронних органів", - зазначив представник Пентагону Джонатан Хоффман.

Нагадаємо, що сьогодні обидві палати Конгресу США перервали засідання на тлі масового протесту біля Капітолію, де проходить засідання Конгресу по затвердженню результатів виборів. Протест переріс у сутички з силовиками, а потім демонстранти прорвалися до будівлі Капітолію.

6 січня діючий президент США Дональд Трамп заявив, що ніколи не визнає поразку у президентських виборах.