Безлади у США: прихильники Трампа хочуть блокувати Капітолій всю ніч, щоб зірвати затвердження Байдена

Прихильники чинного президента Сполучених Штатів Дональда Трампа, що захопили Капітолій, хочуть утримати за собою будівлю у найближчу ніч

Це дозволить затягнути остаточне визначення результатів президентських виборів, повідомляє телеканал CNN з посиланням на близьке до Білого дому джерело.

"Їх мета - утримувати Капітолій протягом ночі", - сказав джерело, що знаходиться в контакті з деякими протестувальниками.

Нагадаємо, що сьогодні обидві палати Конгресу США перервали засідання на тлі масового протесту біля Капітолію, де проходить засідання Конгресу по затвердженню результатів виборів. Протест переріс у сутички з силовиками, а потім демонстранти прорвалися до будівлі Капітолію.

Обраний президент США Джо Байден звернувся до Трампа на тлі заворушень у країні. Він заявив, що демократична система США перебуває під безпрецедентною атакою.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп записав відеозвернення на тлі заворушень біля і в будівлі Конгресу США, в якому попросив своїх прихильників залишити Капітолій.

Водночас американський президент в черговий раз підкреслив, що президентські вибори в США були сфальсифіковані.