Twitter заблокував Трампа

Адміністрація соціальної мережі Twitter оголосила, що позбавила Дональда Трампа права публікувати нові повідомлення на своїй сторінці на найближчі 12 годин

Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці мережі.

Таке покарання з боку адміністрації Twitter вперше застосоване щодо президента США. Як йдеться у поясненні, рішення ухвалене через багаторазові серйозні порушення правил, які забороняють використання сервісу для маніпуляції суспільною думкою.

Одночасно Twitter видалив три твіта Трампа, у тому числі відеозвернення президента до протестувальників, у якому він закликав їх залишити Капітолій і дотримуватися закону і порядку. Причиною видалення стала заява Трампа про те, що вибори були сфальсифіковані.

"Заява про фальсифікацію виборів є спірною, і на цей твіт не можна відповідати, його не можна ретвіти і лайкати через ризик насильства", - йдеться у блозі Twitter.

Адміністрація соціальної мережі також повідомила, що у разі подальших порушень назавжди заблокує аккаунт Трампа. Як відомо, у Трампа зараз є 88,7 млн підписників в Twitter, тож ця мережа є одним з його ключових інформаційних інструментів.

Нагадаємо, що сьогодні обидві палати Конгресу США перервали засідання на тлі масового протесту біля Капітолію, де проходить засідання Конгресу по затвердженню результатів виборів. Протест переріс у сутички з силовиками, а потім демонстранти прорвалися до будівлі Капітолію.

За деякими даними, вони хочуть утримати за собою будівлю у найближчу ніч.

Обраний президент США Джо Байден звернувся до Трампа на тлі заворушень у країні. Він заявив, що демократична система США перебуває під безпрецедентною атакою.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп записав відеозвернення на тлі заворушень біля і в будівлі Конгресу США, в якому попросив своїх прихильників залишити Капітолій.

Водночас американський президент в черговий раз підкреслив, що президентські вибори в США були сфальсифіковані.

Згодом поліція відтіснила протестувальників зі сходів Капітолію.

Керівництво Конгресу США переміщають на військову базу Форт Леслі Макнейр у Вашингтоні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb