Грузія потерпає від лісових пожеж

Станом на ранок суботи, 9 січня 2021 року, вогнища лісових пожеж зафіксовано в шести різних місцевостях Грузії

Служба управління надзвичайними ситуаціями МВС країни протягом ночі вела моніторинг за активними осередками загорянь, розповідає Еспресо.TV з посиланням на Перший канал грузинського ТБ.

За інформацією відомства, уночі зафіксовано два нових вогнища пожеж - один в Імереті, а другий - в Самегрело, в районі селі Балда Мартвільского муніципалітету, недалеко від того місця, де два дні тому пожежники загасили пожежу. Розпочаті з ночі роботи із гасіння нового вогнища усе ще тривають.

Ще один осередок пожежі зафіксовано в селі Доберазені і два в селі Скурі муніціпатітета Цаленджіха. Обидва вогнища в викурити вже локалізовані.

Пожежа також локалізована в ущелині Рконі в муніціпатітете Каспі регіону Шида Картлі. До вогнищ пожежі підведена вода, ведуться активні роботи із гасінню вогню.

Вночі нове вогнище загоряння зафіксовано в селі Вакісі Сачхерського муніціпатітету регіону Імереті. Горить трав'яний покрив листяного лісу. Поблизу вогню немає населених пунктів. На місці мобілізовані пожежні розрахунки.

В даний час в гасінні лісових і польових пожеж по всій країні задіяно до 500 пожежних-рятувальників.

Служба управління надзвичайними ситуаціями МВС закликає населення утриматися від спалювання трави на полях і ріллі. У Західній Грузії зараз встановилася суха вітряна погода, що заважає пожежникам боротися з вогнем.

"Спалювання трави на полях і орних землях може викликати поширення пожеж як на будинку, так і на лісові масиви", - зазначили у відомстві.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb