Популярна в прихильників Трампа соцмережа Parler стала недоступною: після бану від Apple та Google їм відмовив Amazon

11 січня об 10:59 (23:59 10 січня за тихоокеанським часом США) компанія Amazon перестала надавати хостинг соцмережі Parler

Про це повідомляє BBC.

У Amazon формальною причиною для ввідмови соцмережі у наданні послуг хостингу назвали 98 дописів користувачів із закликами до насилля.

Компанії Parler не вдалося знайти інше хмарне сховище, тому сайт і всі його послуги і додатки стали недоступними.

Читайте також: Сервіс платежів Stripe долучився до остракізму Трампа

Раніше з цієї ж причини Google вилучив Parler зі свого магазину додатків для Android. Одразу ж після цього корпорація Apple після того як Parler не задовольнила її вимоги про цензуру також видалила дотаток соцмережі з AppStore.

Довідка: Соцмережа Parler з'явилась у 2018 році. Це американський сервіс мікроблогів, який позиціонує себе як конкурент Twitter. Соцмережа заявляла про "гарантії свободи слова і свободи висловлювань". однак користувачі критикували її за те, що показники свободи досить умовні. Зокрема, бан можна було отримати за критику Parler і за оспорювання переважаючих на платформі точок зору. Засновниками і власниками соцмережі називають випускників Денвера університету Джона Матц-молодшого, Джареда Томпсона і дочку мільярдера Роберта Мерсера, який фінансував передвиборчу програму Трампа, Ребекку Мерсер. Базувалася соцмережа в штаті Невада. За останніми даними, в соцмережі було понад 10 млн користувачів, 4 з яких були активними. 

Значне зростання числа нових користувачів Parler відбулося одразу після президентських виборів в США 2020-го року. В основному це були прихильники Дональда Трампа, обурені цензуруванням їх записів в інших соцмережах, особливо в разі повідомлень про можливі фальсифікації на виборах. Протягом тижня після дня виборів додаток Parler отримав більше мільйона установок і посів перше місце серед найпопулярніших безкоштовних додатків в App Store і в Google Play.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо