"Я не закликаю вас сидіти вдома": Ткаченко запропонував українцям під час карантину гуляти в парках

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликає українців дотримуватися протиепідемічних правил під час жорсткого карантину

Про це він написав у Telegram.

"Щоб сфера культури запрацювала 25 січня – потрібна ваша підтримка. Я не закликаю вас сидіти вдома. Навпаки! Просто дотримуйтесь соціальної дистанції. Візьміть каву на виніс, поїдьте в заповідник (вони, до речі, працюють), сходіть з родиною у парк. Важливо: не збирайтеся компанією в одному місці – занадто великі ризики захворіти", - написав Ткаченко.

Ткаченко звернувся до українців від імені закладів культури, креативних індустрій, адже нині кінотеатри, театри, виставкові зали, креативний бізнес чи не найбільше потерпають від жорсткого карантину саме тому, що є законослухняними і дотримуються постанови Кабінету міністрів про локдаун.

За словами Ткаченка, він читав новини та розглядав світлини в соцмережах, як українці проводили вихідні - натовпи без масок та соціальної дистанції. Це стосується і курортів, і звичайних місць новорічного відпочинку, на кшталт ярмарків.

"Від вашої відповідальності, у тому числі, залежить, як культура вийде з цієї кризи", - додав міністр.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb