Щоб уникнути непорозумінь: Зеленський доручив уряду дати бізнесу детальні пояснення щодо карантинних обмежень

Президент України Володимир Зеленський доручив уряду якнайшвидше дати бізнесу детальні пояснення щодо карантинних обмежень, впроваджених з 8 по 24 січня

Про це повідомила пресслужба Офісу президента за підсумками селекторної наради за участю урядовців, представників правоохоронних органів та членів РНБО.

"Президент Володимир Зеленський дав доручення уряду якнайшвидше вийти з детальною презентацією всіх обмежень, щоб бізнес розумів, як він може працювати, а також щоб уникнути непорозумінь між владою та людьми", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що наразі летальність від COVID-19 в Україні становить 1,8% у той час як у світі цей показник - 2,14%.

Також, за словами Шмигаля, обмеження в Україні значно м'якші, ніж локдауни у європейських країнах. Зокрема, у багатьох країнах запроваджено комендантську годину, а жорсткий локдаун триває значно довше, ніж два-три тижні та постійно продовжується.

Прем'єр додав, що в Україні працює транспорт, дозволена робота кіосків, продаються продукти харчування й побутова хімія. За його словами, при карантинних обмеженнях у європейських країнах на прилавках продуктових магазинів не можуть бути товари таких груп, як гігієнічні засоби, побутова хімія, одяг тощо.

"Нинішній карантин розроблявся на основі карантину вихідного дня, який ми проходили в грудні і який дав серйозне зниження заражень. Ми дозволили всім працювати впродовж свят, усі підприємці мали можливість заробити. Усі санітарно-епідеміологічні служби, Міністерство охорони здоров'я і світовий досвід показують, що після свят обов'язково настає зростання заражень, тому зараз впровадження суворіших норм карантину є дуже правильним рішенням і дасть змогу уникнути катастрофи", - цитує пресслужба слова Шмигаля.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb