Вибух газу на Полтавщині: екснардеп Мосійчук та "Лубнигаз" обмінялись звинуваченнями у підриві

Ігор Мосійчук назвав причиною вибуху на газопроводі незаконну врізку, в свою чергу підприємство "Лубнигаз" назвавало його "колишнім терористом" за підрив пам'ятника Леніну у 2011 році

Про конфлікт розповіла українська служба ВВС.

Нагадаємо, 9 січня на Полтавщину внаслідок вибуху на газопроводі без постачання синім паливом залишилось 15 сіл

АТ "Лубнигаз" звинуватило журналіста та екснардепа Ігоря Мосійчука у підриві власних потужностей.

Водночас, в прес-службі компанії заявили про "терористичне минуле" Мосійчука.

"І.Мосійчук сам має судимість за тероризм, він планував вибух, за що й провів за ґратами більше 3 років. 22 серпня 2011 року в м.Василькові співробітники СБУ вилучили вибуховий пристрій у Ігоря Мосійчука, який зі спільниками планував підірвати пам’ятник Леніну в м. Бориспіль під час демонстрації та готував теракт в Києві на святкування Дня Незалежності", - цитата "Лубнигазу".

Нагадаємо, мова йде про справу "васильківських терористів". Після перемоги Майдану у березні 2015 року суд повністю виправдав усіх фігурантів справи.

Сам Мосійчук причиною аварії назвав незаконну врізку до труби з метою крадіжки газу, який за його словами збувають через мережу автозаправок, що належить громадянину Росії Максиму Дуніну.

"ПАТ "Лубнигаз" звинуватив мене в диверсії тобто підриві магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород вчора під моїми рідними Лубнами. А причина дуже проста! Вчора в полі під Лубнами дійсно мала місце диверсія! Під кришуванням ПАТ "Лубнигаз" відбувалася несанкціонована врізка в магістраль з метою крадіжки газу і газоконденсату та подальшому продажу на своїх незаконних заправках в Лубнах які створив та кришує директор ТД "Лубнигаз", громадянин РФ Максим Дунін", - написав він у відповідь на звинувачення підприємства.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо