Безкоштовної вакцини не буде - для українців вона коштуватиме 200-300$, - Шерембей

В Україні існуватиме комерційний ринок вакцинації від COVID-19

Таку думку висловив голова координаційної ради БО “100% життя” Дмитро Шерембей в ефірі програми “Коментар з Христиною Шкудор” на телеканалі Еспресо.TV.

“Я думаю, що на ринку вакцинації першими будуть з'являтися комерційні вакцини, які будуть продаватись або в аптеках, або в приватних клініках. Логічно, що з'являться люди, які будуть готові купити вакцину за 200-300$ для того, щоб убезпечити себе та своїх рідних. Гуманітарна ж, або державна вакцина, з'явиться тоді, коли комерційний ринок повністю себе переповнить. Але, я впевнений, що шанс на гуманітарну вакцину більший, чим на закуплену державою. Тому, що форма закупки, послідовність закупки, комунікація пов'язана з цією закупкою демотивують людей від вакцинації, яка закуплена МОЗ.”, - заявив Шерембей.

Він припустив, що така політика МОЗ покликана на те, щоб люди свідомо будуть відмовлятись від закупленої МОЗ вакцини.

"Степанов завалив всі закупки медикаментів за 2020 рік. Він повністю знищив досягнення попередніх міністрів МОЗ. Це найгірший міністр МОЗ в закупівлі медикаментів для хворих людей. Саме він повністю провалив боротьбу з коронавірусом. Всі ці факти доводять некомпетентність міністра Степанова. І таке відчуття, що він робить все, аби люди не вірили вакцині закупленій МОЗ і купували її за великі кошти.”, - додав пан Шерембей

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb