Ексчиновника ДФС часів Насірова, якого взяли на хабарі у 66 млн грн, призначили в.о. голови в Офіс великих платників податків, - Бутусов

Чиновник-фіскал, якого підозрюють у отриманні хабаря в 66 млн грн від підприємства - великого платника податків, Сергій Лебедко, призначений в. о. голови в Офіс великих платників податків

Про це написав журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

"В.о. начальника Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби призначено Сергія Лебедка, затриманого на місці злочину при отриманні хабара в 66 млн грн і звільненого в 2017-му році! Суд триває три роки, 18 січня нове засідання, уявіть здивування судді, який побачить, що підсудного підвищили на посаді і призначили на ще більш важливий пост?" - прокоментував журналіст.

Бутусов нагадав, що у 2017 році Лебедка у ранзі в.о. начальника управління внутрішньої безпеки ДФС затримала СБУ на вимаганні хабара за відшкодування податку на додану вартість. Водночас журналіст назвав ексчиновника однією з найбільш наближених до тодішнього глави ДФС Насірова постатей.

"24 лютого 2017 го Лебедка заарештували на місці злочину, він отримав 66 млн грн. Лебедка тоді негайно звільнили. А проти Насірова було відкрито кримінальну справу НАБУ. І ось Насіров продовжує перебувати під прицілом НАБУ, його справа передана до Вищого антикорупційного суду. Але його найближчий співробітник Сергій Лебедко став при президенті Зеленському "новим обличчям" і успішно зробив кар'єру!" - підкреслив Юрій Бутусов.

Журналіст звертає увагу на те, що у 2017 році Лебедка взяли на хабарі за відшкодування ПДВ по одній з великих компаній, але тепер через три роки, його призначили керувати відшкодуванням ПДВ для всіх великих компаній.

"Невже керівництво ДФС і керівництво Міністерства фінансів не провело елементарну перевірку співробітників, яких призначають на вищі посади? Або в Мінфіні відключили Гугл? Адже будь-який запит показує, що справа про вимагання Лебедко № 420170000000000168 за статтею 190 (шахрайство) не закрита, суд тягнеться за різними формальними причинами. 18 січня Голосіївський районний суд Києва оголосив чергове засідання по Лебедку", - зауважив Бутусов.

Головний редактор також зазначив, що його джерела повідомляють, що Лебедко - "цінний фахівець з вимагання ПДВ".

"Зараз автоматичне повернення ПДВ фактично працює тільки для вузької групи компаній, схеми з відшкодування за відкати знову поновилися. Саме для цього і закликали Лебедко в ряди фіскальних вимагачів", - додав журналіст.

За словами Бутусова до призначення Лебедка на посаду причетні нардеп-"слуга" Андрій Холодов та заступник голови ОП Олег Татаров.

"Зрозуміло, призначення підтримано і керівництвом Міністерства фінансів, якому підпорядкована ДФС. Джерела кажуть, що перший заступник міністра фінансів Денис Улютін підтримує Лебедка через контакти з товаришем по службі Лебедко Костянтином Заманою (син екс-начальника Генштабу в армію не пішов, вибрав кар'єру податкового інспектора і теж працював у внутрішній безпеці ДФС)", - стверджує Бутусов.

 

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо