Коболєв продає газ на 22% дорожче, ніж повинно бути, - ексміністр соцполітики Рева

Ексміністр соцполітики Андрій Рева заявив, що голова НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв продає газ для населення на 22% дорожче, ніж це повинно бути

Про це він заявив в ефірі програми "Вердикт із Сергієм Руденком" на Еспресо.TV.

"Сьогодні (Андрій Коболєв – голова НАК "Нафтогаз" - ред.) він фактично намагається замінити монополію Фірташа (Дмитро Фірташ – олігарх, бізнесмен – ред.) на ринку роздрібного газу", - зазначив Рева.

Ексміністр повідомив, що є регіональна газова компанія Фірташа, яка на 33% продає українцям газ дорожче, ніж сам Коболєв напряму.

"Чому Коболєв має можливість на 33% продавати його дешевше. Тому що він вилучає газ в компанії "Укргазвидобування", тобто, він купляє по тій ціні, по якій він хоче, бо це фактично структурний підрозділ компанії "Нафтогазу" і тримає цю ціну нижче, ніж його конкурент. Відповідно, що люди роблять? Люди переходять в компанію Нафтогаз Україна. Він розказує: "Це справжній ринок", - зауважив Рева.

Читайте також: Міненерго та Нафтогаз представили два плани зниження тарифів на газ, Шмигаль обіцяє ухвалити рішення "якнайшвидше"

За його словами, в. о. міністра енергетики Юрій Вітренко фактично розкрив головний секрет Коболєва.

"Він сказав, що Коболєв бреше, що насправді він сам завищує ціну газу на 22%. Тобто, на 33% від ціни, яку Коболєв встановив для споживачів, вони ще 33% беруть. І уявіть, що люди повинні сьогодні платити. А Коболєв, у свою чергу, на 22% газ продає вище, ніж це повинно було бути", - наголосив ексміністр.

Рева вважає, що саме це і є новина, яку люди повинні зрозуміти.

"Вітренко пише, якщо зараз не повернути державне регулювання на ринок газу. А чому державне регулювання. Тому що там є один монополіст. Якщо компанія володіє більш ніж 70% газу на цьому ринку, то вона хто? Вона монополіст. Якщо вона монополіст, який може бути ринок? Там повинно бути антимонопольне регулювання ціни газу, яке споживають люди", - додав він.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb