"Справа "Хізб ут-Тахрір": Росія незаконно засудила трьох кримських татар до загалом 47 років ув'язнення

Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону ухвалив незаконне рішення про ув'язнення кримських татар за обвинуваченням у "здійсненні терористичної діяльності" та "участі в організації "Хізб ут-Тахрір"

Про це заявила уповноважена з прав людини ВР Людмила Денісова у Telegram.

Cудді засудили Енвера та Різи Омерових – на 18 та 13 років відповідно, Айдера Джаппарова – на 16 років з відбуванням покарання у колонії суворого режиму. 

Читайте також: Окупанти не пустили через Керченський міст кримських татар, які їхали підтримати обвинувачених у "справі "Хізб ут-Тахрір"

"Засуджую ухвалене незаконне рішення стосовно наших співгромадян країною-агресором, яка своїми ганебними діями продовжує демонстративно порушувати міжнародні договори та норми міжнародного права", - написала Денісова.

У Росії, а також в окупованому нею Криму члени міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" регулярно піддаються переслідуванням. Представники організації називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламський "Халіфат", але при цьому відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що відчувають несправедливе переслідування з боку російської влади. Окупанти зазвичай інкримінують участь в організації саме кримським татарам.