Трамп звинуватив прихильників "Антифа" в штурмі Капітолія, - ЗМІ

Президент США Дональд Трамп в приватній бесіді звинуватив прихильників ультралівого руху "Антифа" в штурмі Капітолія 6 січня

Про це повідомляє Axios.

За словами інформованих співрозмовників в Білому домі, своїми припущеннями Трамп поділився під час 30-хвилинної телефонної розмови з лідером республіканців у Палаті представників Кевіном Маккарті.

За даними джерел, Маккарті у відповідь вказав Трампу на те, що серед учасників заворушень в Капітолії було багато прихильників чинного президента.

"Це не Антифа, це MAGA [абревіатура гасла Трампа Зробимо Америку знову великою]. Я знаю. Я був там", — процитував представник Білого дому відповідь Маккарті.

Axios пише, що бесіда відбулася в понеділок вранці, 11 січня, і була напруженою і часом агресивною.

Зокрема, Трамп скаржився на фальсифікації на виборах, на що Маккарті "сердито" відповів: "Припиніть! Все скінчено. Вибори завершилися"

Він сказав Трампу, що йому слід зателефонувати Джо Байдену, зустрітися з новообраним президентом і слідувати традиціям та залишити вітальний лист у Резолюційному бюро для свого наступника.

Президент сказав йому, що він не вирішив, чи робити це для Байдена.

Члени ультралівого руху "Антифа" разом з BLM брали активну участь у безладах, що прокотилися містами США після загибелі під час арешту темношкірого провопорушника Джорджа Флойда. Тоді учасники заворушень масово грабували магазини та здійснювали численні підпали, масово руйнували пам'ятники видатним діячам американської історії. У кількох містах США вони атакували федеральні будівлі, а також проголосили створення так званих "автономних зон", в яких не діяли закони США.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb 

.