У КМДА назвали найпопулярнішу станцію київського метро

Найбільш завантаженою у 2020 році залишилася станція "Академмістечко", а найменш завантаженою - "Дніпро"

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Епідемія коронавірусу і карантинні обмеження відобразилися на кількості перевезених у минулому році пасажирів. Проте незмінними лишаються станції-лідери за пасажиропотоком. Так, найбільш завантаженою у 2020 році залишилася станція "Академмістечко". За рік нею скористалися 12,5 млн киян та гостей столиці. Наступною за пасажиропотоком є "Лісова" - 11 млн 560 тис. пасажирів", - цитує пресслужба слова заступника голови Олександра Густєлєва.

Він додав, що найменше пасажирів зафіксовано на станції "Дніпро" - 555 тис. Загалом, червона лінія з 18 станцій перевезла майже 114 млн людей.

Другою за завантаженістю у минулому році стала "синя" лінія. Минулого року нею скористалися 97,7 млн пасажирів. При цьому найбільший пасажиропотік був на станції "Мінська" - 9,3 млн, мінімальний - на "Поштовій площі" - 2,6 млн пасажирів.

"Зеленою" лінією скористалися 68,7 млн людей. Найбільші пасажиропотоки було зафіксовано на станції "Лук'янівська" - 7,8 млн пасажирів та "Видубичі" - 6,7 млн пасажирів. Найменше на цій лінії користуються "Червоним хутором" - 1,5 млн пасажирів.

Загалом, за словами Густєлєва, у 2020 році столичною підземкою скористалися понад 279,4 млн пасажирів, що на 56% менше ніж у минулому році. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb