У WBC пояснили, чи можна вважати Лопеса абсолютним чемпіоном світу

Президент WBC Маурісіо Сулейман заявив, що американський боксер Теофімо Лопес є повноправним абсолютним чемпіоном світу в легкій вазі

Про це він заявив у інтерв'ю Ak and Barak Show.

За словами Сулеймана, попри те, що Теофімо Лопес володіє "франчайзинговим" титулом WBC (Всесвітньої боксерської ради), а паралельно "регулярним" титулом організації володіє Девін Хейні, американець є повноправним абсолютним чемпіоном світу в легкій вазі (до 61,2 кг).

Читайте такожТоп-7 найгучніших боксерських боїв 2020 року

"Теофімо Лопес - абсолютний чемпіон світу в легкій вазі. І той, хто переможе Теофімо, якщо є той, хто може його перемогти, теж повинен вважатися абсолютним чемпіоном світу. Титул франчайзингового чемпіона був недавно створений WBC. Ідея і мета цього - зробити так, щоб шанувальники боксу могли бачити найкращі бої. Я розумію, що є плутанина з поясами і можливо розчарування. Але ми вибрали шлях, який дозволяє побачити найкращі бої", - сказав Сулейман.

Окрім пояса WBC, Теофімо Лопес володіє титлами WBO (Всесвітньої боксерської організації), WBA (Всесвітньої боксерської асоціації) та IBF (Міжнародної боксерської федерації).

Звання абсолютного чемпіона світу боксер зі США здобув у жовтні 2020 року, здолавши українця Василя Ломаченка.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb