Жорсткий карантин необхідно продовжити й після 24 січня, - Степанов

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що жорсткі карантинні обмеження в Україні необхідно продовжити після 24 січня

Про це він сказав в ефірі 24 каналу.

Степанов разом епідеміологами України наполягає на подовженні повторного жорсткого карантину після 24 січня. За його словами, продовження посиленого карантину необхідно з декількох причин.

Степанов зазначив, що в Україні були січневі свята, які супроводжувалися масовим святкуванням за участі великої кількості людей, а також люди їздили до родичів, багато переміщувалися.

"Все це потенційно дуже сильно вплине на зростання кількості інфікованих COVID-19", – наголосив він.

Міністр також зауважив, що щороку спостерігається сезонне збільшення кількості хворих на грип, яке починається саме в січні. Тому, за його словами, дуже важливо на цьому піку ліквідувати зростання.

Як пояснив Степанов, грип передається так, як і коронавірус. І цей вірус також можна попередити припиненням контактування між людьми. Тому що і грип, і COVID-19 мають однакові ускладнення.

"Іноді вони потребують лікування в закладах охорони здоров'я. І ми зацікавлені в тому, щоб не було в жодному разі критичного навантаження на медичну систему", – додав він.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb