Ощадбанк обслуговуватиме розрахунки зі сплати боргів на енергоринку

Кабінет міністрів уповноважив державний Ощадбанк обслуговувати поточні рахунки зі спеціальним режимом використання і додаткові поточні рахунки зі спецрежимом учасників процедури погашення заборгованості, яка утворилася на оптовому ринку електроенергії

Проєкт постанови був прийнятий з доопрацюванням у триденний термін з урахуванням зауважень Антимонопольного комітету України.

Згідно з текстом пояснювальної записки, уповноважити Ощадбанк запропоновано, оскільки у якості уповноваженого банку на ринку електроенергії він успішно забезпечує стабільне обслуговування розрахунків за елеткроенергію, придбану на ринку "на добу наперед" (РДН) і внутрішньодобовому ринку.

Також зазначається, що Ощадбанк має досвід обслуговування взаєморозрахунків з погашення заборгованостей за електроенергію за участі оптового постачальника електроенергії і постачальника електроенергії по регульованому тарифу.

Крім того, банк має організаційне, кадрове та технологічне забезпечення, необхідне для виконання функції уповноваженого банку у відповідності з встановленим алгоритмом розподілу коштів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb