На замовлення РПЦ: у російському державному цирку на тварин вдягнули нацистську символіку

В Іжевську (Росія) у державному цирку під час різдвяної вистави показали епізод за участю тварин, на одязі яких була нацистська символіка

Про це повідомляє "Настоящее время".

Виставу в цирку показали на замовлення єпархії РПЦ. У цирку пояснили, що нацистська символіка була використана в епізоді "1942 рік".

"У манежі демонструвався номер, у якому дресирувальники у формі червоноармійців проганяють тварин у попоні з нацистською символікою", - йдеться в коментарі цирку,

В єпархії вважають, що вистава не порушує закон, що забороняє демонстрацію нацистської атрибутики або символіки - глядачам показали шоу, яке формує негативне ставлення до ідеології нацизму та екстремізму.

Представники державного цирку та єпархії посилаються на статтю 20.3 КоАП РФ, яка забороняє публічне демонстрування нацистської атрибутики або символіки, але її положення "не поширюються на випадки, коли формується негативне ставлення до ідеології нацизму і екстремізму та відсутні ознаки пропаганди або виправдання".

У цирку та єпархії вважають, що специфікою цирку є видовищність і "використовувані в ньому образи можуть мати іронічний і гротескний характер".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb