Супутники зв'язку та Місячна програма: на що хочуть витратити 15 млрд грн до 2025 року

13 січня уряд схвалив космічну програму на наступні п'ять років: хочуть створити 2 тис. робочих місць та стартап-акселератор, а також розробляти новітні зразки ракет

Про це йдеться в схваленій 13 січня Кабінетом міністрів "Концепції загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки", розміщеної на Урядовому порталі.

У документі описані головні проблеми та завдання, які окреслює уряд у космічній галузі України.

Програма передбачає співпрацю з приватним бізнесом в галузі космічних технологій, інтеграцію в проєкти NASA та Європейського космічного агенства, а також державну підтримку вітчизняної науки.

Читайте також: У 2021-25 роках на космічну програму України витратять 15 млрд грн

Окремим пунктом програми наголошується на необхідності створення у вказаний проміжок часу Національної системи космічного спостереження.

Україна ставить собі завдання створити супутникове угруповання космічного спостереження на основі сканерів середнього та високого розрізнення. Це необхідно для задоволення національних інтересів в рамках спільної роботи з європейською системою COPERNICUS - програми спостереження за Землею (атмосфера, водний простір, поверхня, клімат, надзвичайні ситуації та безпека).

Серед інших пунктів програми:

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо