ОГПУ відкрив справу проти заступника командувача Чорноморського флоту РФ

Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження щодо заступника командувача Чорноморського флоту Росії через підбурювання українських військових до вчинення державної зради

Про це повідомляє пресслужба ОГПУ.

Прокурори ОГПУ розпочали кримінальне провадження стосовно заступника командувача Чорноморського флоту Військово-Морського Флоту Збройних Сил РФ за фактом підбурювання до вчинення державної зради.

"За даними слідства, високопосадовець ЗС РФ у березні 2014 року умисно, з метою заподіяння шкоди обороноздатності та державній безпеці України, а також зміни меж території нашої держави, схиляв військовослужбовців Збройних Сил України до вчинення державної зради, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, погрожуючи застосуванням військовослужбовцями окупаційних сил фізичного насильства та зброї, він змушував декілька десятків українських військових перейти на бік окупантів в період збройного конфлікту.

Також встановлено додаткові факти вчинення злочинів високопосадовцями Збройних Сил РФ, які, зокрема, призвели до окупації Криму і міста Севастополь та інших тяжких наслідків.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb