Папа Римський оголосив про намір вакцинуватись від коронавірусу на цьому тижні

За словами понтифіка, масова вакцинація від коронавірусу - це питання етики

Про це розповідає Reuters.

9 січня Папа Франциск заявив, що планує зробити щеплення від коронавірусу вже наступного тижня, і закликав усіх зробити уколи, щоб захистити не тільки своє життя, але й життя інших людей.

"Я вважаю, це питання етики, щоб кожен вакцинувався", - сказав Франциск в інтерв'ю Canale 5. 

Ватикан як найменша незалежна країна світу, де проживає близько 450 людей, включаючи Папу Римського Франциска, заявив, що незабаром розпочне власну кампанію вакцинації проти коронавірусу.

"Наступного тижня ми почнемо робити це тут, у Ватикані, і я також прищеплюсь. Це потрібно зробити", - зазначив верховний понтифік.

Франциск, якому 84 роки, у групі ризику. Коли він був молодим хлопцем у рідній Аргентині, йому видалили частину легені після хвороби, що зробило його потенційно вразливим до коронавірусу.

Минулого тижня Ватикан заявив, що очікує отримати достатню кількість вакцини проти COVID-19 у наступні дні, щоб прищепити всіх жителів та працівників, які живуть за його стінами в Римі.

В рамках плану вакцинації у Ватикані придбали надхолодний холодильник для зберігання доз препаратів, припускаючи, що він буде використовувати вакцину, розроблену компаніями Pfizer та BioNTech, яка повинна зберігатися приблизно при мінус 70 градусах Цельсія (мінус 94 за Фаренгейтом). У міру оприлюднення уривків інтерв’ю офіційний веб-сайт Vatican News повідомив, що особистий лікар папи Фабріціо Соккорсі помер від ускладнень від COVID-19. 78-річний Соккорсі знаходився в лікарні та лікувався від раку. Він був лікарем папи з 2015 року.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо