Президент Міжнародної федерації хокею пояснив, чому в Лукашенка не відбирають чемпіона світу

Президент Міжнародної федерації хокею Рене Фазель заявив, що чемпіона світу не відбиратимуть у Білорусі, аби самопроголошений президент Олександр Лукашенко довів, що прагне діалогу з опозицією

Про це Фазель заявив після зустрічі з Лукашенком, яка відбулася 11 січня, в інтерв'ю SRF Swiss Radio.

За його словами, метою поїздки був важлива розмова з Лукашенком про чемпіонат світу в Мінську.

"З Лукашенком у мене хороші стосунки вже 20 років - ми разом грали в хокей, багато спілкувалися. IIHF хотіла скористатися можливістю для відкритої розмови з Лукашенком. У нас є контракт з Федерацією хокею Білорусі. Провести чемпіонат світу - наш обов'язок. Ми сказали собі: чому б не спробувати переконати Лукашенка в тому, що цим чемпіонатом світу він може послати сигнал? А саме, що він прагне до діалогу з опозицією", - сказав Фазель.

На його переконання, перенесення ЧС із Білорусі не допоможе змінити ситуацію в країні.

"Лукашенко заявив, що хоче змінити конституцію, що він готовий провести нові вибори. І ми з ним обговорюємо і намагаємося зробити що-небудь хороше. Повинен зізнатися - в Мінську я грав з вогнем. І ми трохи обпеклися. І тепер змінити цю думку стає дуже важко. Але я не відчуваю, що мене використали", - запевнив Фазель.

Раніше повідомлялося, що чемпіонат світу може бути перенесений з Білорусії.

ЧС має відбутися в Мінську і Ризі з 21 травня по 6 червня 2021 року. Остаточне рішення про місце проведення турніру буде оголошено на засіданні ради Міжнародної федерації хокею наприкінці січня.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb