"Не розкрили жодного байту даних третім сторонам": кількість активних користувачів Telegram перевищила 500 млн

У перший тиждень січня 2021 року кількість активних користувачів месенджера Telegram перевищила 500 млн і продовжила зростати

Про це заявили творець месенджера Павло Дуров і адміністрація додатку.

"Кількість активних користувачів Telegram перевищила 500 млн. Тільки за останні 72 години в Telegram зареєструвалися понад 25 млн людей із усього світу", - повідомила адміністрація месенджера.

Засновник ресурсу зазначив, що більшість нових користувачів прийшли з Азії, Європи, Латинської Америки та з Близького Сходу

"Ці нові користувачі прибули з усього світу - 38% з Азії, 27% з Європи, 21% з Латинської Америки та 8% з країн Близького Сходу. Це суттєве зростання порівняно з минулим роком, коли щодня реєструвалося 1,5 млн нових користувачів", - написав Дуров.

Читайте також: Дуров планує монетизувати Telegram у 2021 році за рахунок нових функцій

Творець Telegram пояснив зростання популярності додатку прагненням користувачів до конфіденційності в інтернеті та їхньою потребою у захисті своїх даних.

"У нас раніше спостерігався сплеск завантажень протягом усієї нашої 7-річної історії захисту конфіденційності користувачів. Але цей час інший. Люди більше не хочуть обмінювати свою приватність на безкоштовні послуги. Вони більше не хочуть бути заручниками технічних монополій, які, здається, думають, що їм можна врятуватись чим завгодно, доки їхні додатки мають критичну масу користувачів. Завдяки півмільярду активних користувачів та прискореному зростанню Telegram став найбільшим притулком для тих, хто шукає комунікаційну платформу, прихильну до конфіденційності та безпеки. Ми сприймаємо цю відповідальність дуже серйозно. Ми вас не підведемо", - написав Дуров.

Засновник месенджеру наголосив, що з моменту запуску в 2013 році адміністрація жодного разу не передавала даних користувачів третім сторонам.

"На відміну від інших популярних додатків, Telegram не має акціонерів або рекламодавців, яким можна звітувати. Ми не укладаємо угод із маркетологами, майнерами даних або державними установами. З моменту запуску в серпні 2013 року ми не розкрили жодного байту приватних даних наших користувачів третім сторонам. Ми працюємо таким чином, оскільки не розглядаємо Telegram як організацію чи додаток. Для нас Telegram - це ідея; це ідея, що кожен на цій планеті має право бути вільним", - підсумував Дуров.