Це імітація діяльності Зеленського, - Княжицький про жорсткий карантин в Україні

Нардеп фракції "Європейська Солідарність" Микола Княжицький заявив, що запровадження в Україні жорстких карантинних обмежень є імітацією діяльності президента Володимира Зеленського

Про це він заявив в ефірі програми "Говорить Великий Львів" на Еспресо.TV.

За словами Княжицького, влада дбає про показуху, а не про забезпечення вакциною України.

"Ми бачимо, що відбувається з вакцинацією. Навіть такі маленькі країни і не багаті, як Албанія і Молдова, закупили нормальні і ефективні західні вакцини і вже вакцинують. Ізраїль з вакцинуванням взагалі перший в світі. У Польщі вакцинування відбувається. Це всі країни, які дбають про своїх громадян. Наша країна про громадян не дбає, вона дбає про показуху", - зазначив він.

Нардеп зауважив, що не розуміє "у чому логіка цього так званого локдауну".

"Я пам’ятаю, коли в Італії був перший спалах, людям було справді заборонено відходити від своєї квартири більше, ніж на певну кількість метрів, тільки в найближчий магазин. Зараз ми заборонили продавати шкарпетки, з чого всі сміються, але ж люди ходять на роботу. Де відбувається основна кількість зараження? Основна кількість відбувається, коли людина сидить в кабінеті в себе на роботі, до неї прийшов відвідувач або зайшов колега по роботі на невеликій відстані два-три метра і це ідеальний спосіб передати це захворювання", - сказав Княжицький.

Читайте також: Жорсткий карантин в Україні не вплине на курс валют, - радник Зеленського

Він вважає, що родинне коло це також те середовище, де найчастіше передаються захворювання.

"Люди прийшли на свято, або прийшли колядники, може не на вулиці, а може пустили в хату, посадили за стіл, налили. Так захворювання може передатися", - зауважив нардеп.

За його словами, очевидно, те, що відбувається в Україні, локдауном назвати складно.

"Це боротьба з малим і середнім бізнесом. Тому що великі підприємства працюють. Хто не працює? Не працюють маленькі магазинчики. Людина, яка заходить туди, вам кожен лікар може сказати, для того, щоб заразитися, щоб було достатнє вірусне навантаження – треба 15-20 хв на відстані не менше двох метрів з людиною говорити. Коли ви заходите в магазинчик щось купити на п’ять чи на три хвилини в масці і продавець чи продавчиня в масці – ризик зараження мінімальний. Через те все це є імітацією діяльності що Зеленського, що Садового. Я тут великої різниці не бачу", - наголосив Княжицький.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb