Київські митники вилучили коштовні годинники Rollex та Ulysse Nardin: їх власник забув заповнити декларацію

Працівники митної служби в аеропорту Бориспіль вилучили два коштовних годинника Rollex та Ulysse Narden загальною вартістю 1,5 млн грн, оскільки їх власник не склав письмову декларацію

Про це у Telegram повідомила пресслужба Державної митної служби.

Згідно з повідомленням, київські митники виявили одразу дві спроби переміщення через митний кордон України в авіаційних пунктах пропуску коштовностей та старовини з порушенням порядку проходження "зеленого коридору".

Зокрема, у ручній поклажі громадянина Вірменії, який прибув до України через аеропорт "Бориспіль" авіарейсом з Єревану, митники знайшли швейцарські наручні годинники Rollex та Ulysse Nardin. Годинники були виготовлені з золота та оздоблені діамантами. За даними спеціалізованих інтернет-сайтів, на які посилається митниця, загалом годинники коштують понад 1,5 млн грн.

"Відповідно до чинних норм, встановлених для авіаційних пунктів пропуску, через "зелений коридор" дозволено провозити безперешкодно товари (крім підакцизних) вартістю до 1 тис. євро.

У пресслужбі зазначили, що чоловік не заповнював письмову декларацію та не звертався за консультацією до початку митного контролю. Відтак, оскільки годинники завозилися з порушенням норм, Київська митниця вилучила коштовності до рішення суду.

Крім того, митники аеропорту "Київ" впіймали громадянку України на спробі вивезти коштовні монети до Кельну. Зокрема, митники вилучили золоту монету "15 рублів" 1897 року, срібний "1 рубль" 1896 року (обидві монети - Російської імперії), а також срібний рубль 1924 року (СРСР).

Зазначається, що на момент проходження митного контролю громадянка не надала дозвільні документи на право вивезення цих монет, які можуть становити історичну цінність. Письмову декларацію громадянка також не заповнила. Цінність монет наразі встановлює експертиза.

У пресслужбі зазначили, що Київська митниця склала протоколи про порушення стосовно обох громадян.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb