МВФ занепокоєний бажанням уряду повернути регульовані ціни на газ, - Марченко

Міжнародний валютний фонд (МВФ) занепокоєний бажанням уряду повернути регульовані ціни на газ, оскільки у меморандумі з Фондом влада взяла на себе чітки обов'язки по ринковому тарифоутворенню на ринку природного газу

Про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі Радіо НВ.

"Про те, що таке рішення можливе, наші партнери знають. У них є відповідна реакція. Вони занепокоєні, що ми в якійсь частині переглядаємо раніше взяті зобов'язання. Зараз питання полягає у тому, що це може бути частиною механізму або тимчасовим рішенням. Цим займається активно в. о. міністра енергетики. Вчора у нього, до речі, був дзвінок з МВФ. Я думаю, що сьогодні також будуть проведені відповідні консультації. Тобто це перманентний процес. Він відбувається постійно. Категорично сказати, що ми вже зробили щось пагане, поки немає підстав", - сказав Марченко.

Міністр нагадав, що Україна у меморандумі з МВФ взяла на себе чітки обов'язки по ринковому тарифоутворенню на ринку природного газу. При цьому він підкреслив, що рішення про зниження цін ще не прийнято, але це може бути зроблено найближчим часом. Марченко зазначив, що питання тарифів на газ обговорюється з початку тижня.

За його словами, уряд намагається пояснити представникам МВФ, що неприйняття рішень щодо зниження цін може мати досить негативні наслідки для економіки країни в цілому.

"Тобто тут питання, наскільки ми аргументовано цю позицію будемо доводити", - зауважив він.

Марченко додав, що наразі уряд пояснює представникам Фонду, що "зараз у пожежному порядку вирішує проблему, яка склалася".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb