Надавав матеріальну підтримку окупантам: "меру" Дебальцевого оголосили підозру

Прокуратура заочно оголосила підозру так званому "меру" окупованого Дебальцевого через участь у терористичній організації та посяганні на територіальну цілісність України

Про це повідомляє пресслужба Донецької обласної прокуратури.

"Під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури мешканцю міста Дебальцеве заочно повідомлено про підозру в участі у терористичній організації та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 110 КК України)", - йдетьсяя в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з липня 2019 року чоловік, перебуваючи на посаді так званого "голови адміністрації міста Дебальцеве", спільно з учасниками інших самопроголошених органів "ДНР" забезпечує надання матеріальної підтримки представникам незаконних збройних формувань РФ.

"На вказаній посаді так званий "мер" реалізовує політику окупаційної адміністрації у Донецькій області щодо стягнення на їх користь коштів у вигляді "податків", а також перереєстрації підприємств та промислових потужностей, які залишились на території міста", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що через засоби масової інформації,  використовуючи надані владні повноваження, проводив агітаційно-роз’яснювальну роботу з популяризації самостійності "ДНР".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb