Трампу можуть заборонити знову балотуватися в президенти в разі імпічменту

Якщо Сенат США затвердить імпічмент президенту Дональду Трампу, то буде поставлено питання про заборону йому знову балотуватися на пост глави держави

Про це заявив лідер демократів у верхній палаті Конгресу США Чак Шумер, повідомляє CNN.

За його словами, судовий процес в Сенаті може початися негайно у разі схвалення лідера більшості Мітча Макконнелла.

"У Сенаті США буде суд з імпічменту, буде голосування щодо засудження президента за серйозні злочини і проступки і, якщо президент буде засуджений, відбудеться голосування щодо заборони йому балотуватися знову", — додав Шумер.

CNN зазначає, що якщо Сенат схвалить таку заборону, то Трамп також позбудеться щорічної пенсії в розмірі 200 тисяч доларів.

Раніше 232 законодавця Палати представників США проголосували за те, щоб прийняти резолюцію про імпічмент чинного президента Дональда Трампа.

Тепер резолюцію повинні підтримати не менше 67 сенаторів із загального числа у 100 осіб.

Нагадаємо, вчора Палата представників проголосувала за відсторонення чинного президента Дональда Трампа від влади. Його визнали винним у підбурюванні до заколоту у зв'язку з заворушеннями в Капітолії 6 січня. Далі питання про імпічмент повинен розглянути Сенат США.

При цьому Макконнелл вже заявив, що Сенат не буде проводити екстрене засідання з розгляду імпічменту Трампу. До 19 січня Сенат перебуває у відпустці.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb