У Києві керівниця відділення банку привласнила $60 тис. клієнта

Керівниця відділення банку у Києві за підробленими документами протягом десяти років привласнювала гроші клієнта

Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ.

"Протягом десяти років жінка за підробленими документами переводила у готівку гроші, внаслідок чого привласнила понад $60 тис. клієнта. За скоєне їй загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні.

До Оболонського управління поліції звернувся місцевий мешканець із заявою про те, що з його банківського депозиту зникли гроші. Правоохоронці зареєстрували повідомлення потерпілого та опитали співробітників банківського відділення, де зберігались гроші.

Встановили, що киянин працює за кордоном, а у 2010 році у банку відкрив депозитний рахунок, який регулярно поповнював. За роки співпраці з фінансовою установою чоловік став vip-клієнтом, а відтак між ним та керівницею відділення склалися довірливі відносини. Жінка, на прохання чоловіка, навіть виконувала деякі банківські операції.

У подальшому керівниця настільки увійшла в довіру клієнта та касирів банку, що почала підробляти заяви від імені чоловіка на видачу готівки в касі. У результаті протягом 10 років банківська працівниця провела 36 незаконних операцій із депозитом чоловіка та зняла з його рахунку понад $60 тис.

Раніше 33-річна зловмисниця звільнилась із роботи і наразі переховується від органів слідства. Під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури № 5 слідчі повідомили зловмисниці про підозру у скоєнні злочину та оголосили її у міжнародний розшук.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb