Уряд Австралії полює на голуба, що прилетів із США: кажуть - порушив карантин і його необхідно приспати

Міністерство сільського господарства Австралії назвало гоночного голуба Джо, що випадково пролетів 13 тис. км "біологічним ризиком" для країни

Про це повідомляє AP, передає "Громадське".

Історія почалась 26 грудня на подвір'ї одного з приватних будинків Мельбурна, де місцевий житель Кевін Селі-Берд знайшов та погодував стомленого птаха. По мітці у тварини він з'ясував, що птах зник з голубиних перегонів у штаті Орегон (західне узбережжя США) ще 29 жовтня. Чоловік назвав голуба Джо.

"Може, через те, що я йому дав трохи їжі і йому було де пити, він вирішив, що це його дім", - розповів журналістам австралієць.

Селі-Берд розповів виданню, що намагався вийти на власника голуба, але поки що марно.

Мельбурнець повідомив про голуба управлінню з дотримання за карантином. Пізніше представники відомства зв’язалися з ним і попросили допомогти зловити птаха.

В укправлінні за дотриманням карантину зазначили: тварина може поставити під загрозу продовольчу безпеку й популяцію диких птахів, тому згідно з законом її треба приспати.

Селі-Берд заявив, що не може впіймати птаха, тому у відомстві планують залучити професйного птахолова.

Експерти припускають, що голуб міг потрапити на судно, яке йшло зі США до Австралії, або ж насправді самотужки подолав приблизно 13 тис. км через Тихий океан. Поки що найдовший зафіксований переліт голуба становить 11 тис. 600 км. Він відбувся ще в 1931 році й тривав 24 дні.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо